OLED not working (sometimes) Newest Version

HxC Floppy Emulator on Atari ST support
macsonny
Posts: 13
Joined: Wed Jul 21, 2021 10:46 am

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by macsonny »

SOLVED!!!!!

It ended up being a bad cable between the OLED and GoTek main board. All working great now including rotary switch. Sound isn't working but I think it's a faulty speaker issue.

Jeff
Site Admin
Posts: 7723
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by Jeff »

macsonny wrote:
Fri Jul 30, 2021 1:17 am
SOLVED!!!!!

It ended up being a bad cable between the OLED and GoTek main board. All working great now including rotary switch. Sound isn't working but I think it's a faulty speaker issue.
Fine !
For the sound this is probably related to the Artery IC. i will fix this in a next version.

macsonny
Posts: 13
Joined: Wed Jul 21, 2021 10:46 am

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by macsonny »

When is the next version of firmware coming out that addresses potential Artery sound issues>

koldman
Posts: 1
Joined: Tue Sep 07, 2021 9:32 am

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by koldman »

Oh the sound is a artery issue? I was worried I had a busted gotek lol

Jeff
Site Admin
Posts: 7723
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by Jeff »

koldman wrote:
Tue Sep 07, 2021 9:36 am
Oh the sound is a artery issue? I was worried I had a busted gotek lol
yes i need to fix this ;). i hope to fix this in the next days.

rasmussv
Posts: 3
Joined: Sun Jul 18, 2021 4:52 pm

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by rasmussv »

Hi Jeff

Is there an ETC on the Artery GoTek sound issue? I have 3 Artery GoTeks with HxC firmware missing sound. I consider them bricked until a fix is made.
I have tried 4 different Piezo buzzers, none work.

I have installed Flash Floppy on my remaining, completely identical, Artery GoTek stock, all of which have perfectly working sound.

Thus it should be possible to fix this.

Keep up the good work, Sir!

Best regards,
Rasmus

Jeff
Site Admin
Posts: 7723
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by Jeff »

rasmussv wrote:
Wed Nov 03, 2021 3:09 am
Is there an ETC on the Artery GoTek sound issue? I have 3 Artery GoTeks with HxC firmware missing sound. I consider them bricked until a fix is made.
I have tried 4 different Piezo buzzers, none work.
This is now fixed in the v4.0.5.3 (in the WIP folder) :

https://hxc2001.com/download/floppy_dri ... rmware.zip

rasmussv
Posts: 3
Joined: Sun Jul 18, 2021 4:52 pm

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by rasmussv »

Hi Jeff
Jeff wrote:
Fri Nov 05, 2021 12:26 am
This is now fixed in the v4.0.5.3 (in the WIP folder) :

https://hxc2001.com/download/floppy_dri ... rmware.zip
This is fantastic news!

I hereby confirm that the update file
HxCFEUSB_V4_0_5_3a.UPD
located in the folder
WIP_Firmware
in the zip file you linked DOES INDEED fix the sound on my Artery GoTeks.

However, version v4.0.5.2a on the Firmware Customization page does NOT
https://hxc2001.com/custom_fw/index.html

This means that I can now use my Artery GoTeks with track sound, but without any customization, so my OLED 128x64 displays running in 128x64 mode looks... a bit garbled :-)

Big ups Jeff, we're almost there!

Best Regards,
Rasmus

Jeff
Site Admin
Posts: 7723
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by Jeff »

v4.0.5.3 deployed on the custom page.

rasmussv
Posts: 3
Joined: Sun Jul 18, 2021 4:52 pm

Re: OLED not working (sometimes) Newest Version

Post by rasmussv »

Jeff wrote:
Sun Nov 07, 2021 8:43 pm
v4.0.5.3 deployed on the custom page.
And I hereby CONFIRM that it WORKS !

Fresh UPD file built from the configurator, works with sound and custom setting for OLED screen size. Rotary encoder works as well.
On an Artery GoTek.

Beautiful!

Thank you Jeff!

Post Reply