roland g800

HxC Floppy Emulator Roland Samplers/Keyboards support
Post Reply
mrsim822
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 8:32 pm

roland g800

Post by mrsim822 » Wed May 04, 2011 3:54 pm

this keyboard has a panasonic ju57A166P there is 5 or 6 jumpers in it so which settings of jumpers i will do on hxc floppy drive emulator ??

Jeff
Site Admin
Posts: 6975
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: roland g800

Post by Jeff » Wed May 04, 2011 9:07 pm

mrsim822 wrote:this keyboard has a panasonic ju57A166P there is 5 or 6 jumpers in it so which settings of jumpers i will do on hxc floppy drive emulator ??
Try the shugart mode.

mrsim822
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 8:32 pm

Re: roland g800

Post by mrsim822 » Thu May 05, 2011 8:03 am

mmm what is shugart mode :( i don t know about it can u tell me plz ?

Jeff
Site Admin
Posts: 6975
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: roland g800

Post by Jeff » Thu May 05, 2011 8:11 am

mrsim822 wrote:mmm what is shugart mode :( i don t know about it can u tell me plz ?
Do you have the emulator ?

mrsim822
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 8:32 pm

Re: roland g800

Post by mrsim822 » Thu Jun 02, 2011 1:59 pm

i don't have this emulator i have gotek but it's not working ! the keyboard mark on screen that i have to format disk ! then disk not ready .. so i want to buy hxc but i wont waste more money if it will not fonction also :S

my floppy drive is :
PANASONIC JU 257A166P JUMPERS :
1 RY
2 MO
3 D0
4 PC

so r u sure it will work ??

Jeff
Site Admin
Posts: 6975
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: roland g800

Post by Jeff » Thu Jun 02, 2011 3:48 pm

mrsim822 wrote:i don't have this emulator i have gotek but it's not working ! the keyboard mark on screen that i have to format disk ! then disk not ready .. so i want to buy hxc but i wont waste more money if it will not fonction also :S

my floppy drive is :
PANASONIC JU 257A166P JUMPERS :
1 RY
2 MO
3 D0
4 PC

so r u sure it will work ??
Almost sure. If you cannot get it working we can refund you.
Of course if you got any problem to get it working don't hesitate to contact me.

mrsim822
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 8:32 pm

Re: roland g800

Post by mrsim822 » Fri Jun 03, 2011 7:21 am

mmm ok i wana try ! so from where i can buy it ?

Jeff
Site Admin
Posts: 6975
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: roland g800

Post by Jeff » Fri Jun 03, 2011 7:30 am

mrsim822 wrote:mmm ok i wana try ! so from where i can buy it ?
Follow the links... :
http://hxc2001.free.fr/floppy_drive_emu ... ALESPOINTS

mrsim822
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 8:32 pm

Re: roland g800

Post by mrsim822 » Sat Jun 04, 2011 7:39 am

ok ! did u replace before a panasonic ju257a floppy drive ?

Jeff
Site Admin
Posts: 6975
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: roland g800

Post by Jeff » Sat Jun 04, 2011 1:18 pm

mrsim822 wrote:ok ! did u replace before a panasonic ju257a floppy drive ?
mhh yes why ?

mrsim822
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 8:32 pm

Re: roland g800

Post by mrsim822 » Sun Jun 05, 2011 9:58 pm

because the floppy drive of my keyboard panasonic ju257a166p

mrsim822
Posts: 10
Joined: Tue May 03, 2011 8:32 pm

Re: roland g800

Post by mrsim822 » Thu Sep 01, 2011 7:53 am

hello jeff i saw this video is it ur team who made it ? so finaly it is working ?
http://www.youtube.com/watch?v=eaV7ZJaFgDE

Jeff
Site Admin
Posts: 6975
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: roland g800

Post by Jeff » Thu Sep 01, 2011 11:09 pm

mrsim822 wrote:hello jeff i saw this video is it ur team who made it ? so finaly it is working ?
http://www.youtube.com/watch?v=eaV7ZJaFgDE
Yes it works :
Hello,



Pin 2 to ground (I connect pin 1 and 2) is the solution for the problem.

Now I can read from Emulator, format the image with Keyboard and also record a midi file from keyboard to Emulator.



Abstract for Roland G-800:

My keyboard has a controller HD63266F and a floppy Chinon FZ-357. Jumper on the Chinon floppy is set to DS0 and MM.

To replace floppy with Emulator you have to do these points:

1. Set the jumper to Drive A ID3

2. Reverse the floppy cable. This means that on Chinon Pin1 is on Emulator Pin 34

3. Connect Pin 1 to Pin 2 from Emulator.

Post Reply