S-550 Blowing Fuse

HxC Floppy Emulator Roland Samplers/Keyboards support
Post Reply
ghunter
Posts: 5
Joined: Sat Sep 05, 2015 4:32 am

S-550 Blowing Fuse

Post by ghunter »

I have a Roland S-550 that blows fuse F3 (4A, 125V) whenever the unit is turned on with either an HxC or Gotek emulator is connected. The Molex connector on the floppy power cable prevents me from plugging it in the wrong way. I've tried disconnecting the SCSI board to reduce the power load, but this doesn't help. The unit powers up perfectly when the original floppy drive is connected.

Any ideas as to what could be going wrong here?

Jeff
Site Admin
Posts: 7596
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: S-550 Blowing Fuse

Post by Jeff »

ghunter wrote: Any ideas as to what could be going wrong here?
You are doing a very bad thing, but hard to say what without any picture...

ghunter
Posts: 5
Joined: Sat Sep 05, 2015 4:32 am

Re: S-550 Blowing Fuse

Post by ghunter »

Picture attached. I've also submitted a ticket to Roland Support asking for the schematic.

Image

Jeff
Site Admin
Posts: 7596
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: S-550 Blowing Fuse

Post by Jeff »

On this machine, the +5V power supply is present into the floppy ribbon.
You blow fuse because you have connected the floppy ribbon to the wrong way. The colored wire should be near the power connector.

ghunter
Posts: 5
Joined: Sat Sep 05, 2015 4:32 am

Re: S-550 Blowing Fuse

Post by ghunter »

That worked perfectly, I'll post notes to the Roland Sampler groups.

Thank you again!

Post Reply