Gotek HxC and Akai S01 "__F" error

HxC Floppy Emulator Akai Keyboards/Samplers support
Post Reply
teevee
Posts: 137
Joined: Sun Nov 03, 2013 7:21 pm

Gotek HxC and Akai S01 "__F" error

Post by teevee »

Hi HxC Folks,

I`m currently struggling with getting a Gotek HxC to work with my Akai S01.

There is another topic about same Akai S01 here, but mine wont work that easy.
https://torlus.com/floppy/forum/viewtopic.php?t=710

I have set jumper on S0, you cannot insert the floppy cable wrong due to that you will get an error message on the OLED if you do so.

My Akai S01 gives me a message on its display called “__F” whenever I want to Load or format disks.

Any suggestions? (Maybe a config magic something?)

Note:
I have attached an example of a blank and one sound disk in .IMG format. (https://www.dropbox.com/s/7az9s86q8426u ... s.zip?dl=0)
I first tested with the firmware FlashCopy, yesterday I replaced FlashCopy with HxC, FlashCopy has a similar behavior with the __F message

Jeff
Site Admin
Posts: 7716
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Gotek HxC and Akai S01 "__F" error

Post by Jeff »

teevee wrote:
Wed Jun 19, 2019 7:50 am
Hi HxC Folks,

I`m currently struggling with getting a Gotek HxC to work with my Akai S01.

There is another topic about same Akai S01 here, but mine wont work that easy.
viewtopic.php?t=710

I have set jumper on S0, you cannot insert the floppy cable wrong due to that you will get an error message on the OLED if you do so.

My Akai S01 gives me a message on its display called “__F” whenever I want to Load or format disks.

Any suggestions? (Maybe a config magic something?)
Set the Akai "System family" : you can do this with the embedded menu :
See "Internal parameters settings" ->
https://hxc2001.com/docs/gotek-floppy-e ... e_settings

teevee
Posts: 137
Joined: Sun Nov 03, 2013 7:21 pm

Re: Gotek HxC and Akai S01 "__F" error

Post by teevee »

Jeff wrote:
Wed Jun 19, 2019 10:30 am
teevee wrote:
Wed Jun 19, 2019 7:50 am
Hi HxC Folks,

I`m currently struggling with getting a Gotek HxC to work with my Akai S01.

There is another topic about same Akai S01 here, but mine wont work that easy.
viewtopic.php?t=710

I have set jumper on S0, you cannot insert the floppy cable wrong due to that you will get an error message on the OLED if you do so.

My Akai S01 gives me a message on its display called “__F” whenever I want to Load or format disks.

Any suggestions? (Maybe a config magic something?)
Set the Akai "System family" : you can do this with the embedded menu :
See "Internal parameters settings" ->
https://hxc2001.com/docs/gotek-floppy-e ... e_settings
That worked, thanks

null0perator
Posts: 1
Joined: Sun Nov 21, 2021 7:31 am

Re: Gotek HxC and Akai S01 "__F" error

Post by null0perator »

If got this same problem but cannot figure out how to set the system family. My only options are :
update firmware, factory reset, configure ff osd, exit

Not sure what to do. it cannot load, save, or format any thing

Jeff
Site Admin
Posts: 7716
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Gotek HxC and Akai S01 "__F" error

Post by Jeff »

null0perator wrote:
Sun Nov 21, 2021 7:39 am
If got this same problem but cannot figure out how to set the system family. My only options are :
update firmware, factory reset, configure ff osd, exit

Not sure what to do. it cannot load, save, or format any thing
Hello,

To have the others options/features you need to install the HxC Firmware :
https://hxc2001.com/store/

(Can be done with an USB Stick) :
https://hxc2001.com/docs/gotek-floppy-e ... ation.html

Post Reply