Emulator 2,Gotek drive

HxC Floppy Emulator E-mu Emulator I & II support
Post Reply
strandwache
Posts: 6
Joined: Wed Jul 29, 2020 10:42 pm

Emulator 2,Gotek drive

Post by strandwache »

Hey guys,
I have a problem with my Emulator 2 and the Gotek drive.
The Emulater tells me,insert performance disk.
I could not load any file.
The Os 3.1 is also not loading.
Regular drive is in slot 1 and Gotek in 2.
I am not a real specialist in Computers.
Sorry,for this:-)
Do you have any ideas about this problem.
Kind regards

Matthias

Jeff
Site Admin
Posts: 7252
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by Jeff »

strandwache wrote:
Wed Jul 29, 2020 10:52 pm
Hey guys,
I have a problem with my Emulator 2 and the Gotek drive.
The Emulater tells me,insert performance disk.
I could not load any file.
The Os 3.1 is also not loading.
Regular drive is in slot 1 and Gotek in 2.
I am not a real specialist in Computers.
Sorry,for this:-)
Do you have any ideas about this problem.
Kind regards

Matthias
What can you read on the gotek screen without any usb stick inserted ?

strandwache
Posts: 6
Joined: Wed Jul 29, 2020 10:42 pm

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by strandwache »

USB HxC Floppy Emulator
Push up & down for the setting menu
(c) HxC 2001 v 3.4.10.1a
(c) Jean-Francois DEL NERO
I am working with a Mac.
I just drpped all files on a Fat 16 USB stick.
Any idea?
Thanks

Mathhias

Jeff
Site Admin
Posts: 7252
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by Jeff »

strandwache wrote:
Thu Jul 30, 2020 12:52 pm
USB HxC Floppy Emulator
Push up & down for the setting menu
(c) HxC 2001 v 3.4.10.1a
(c) Jean-Francois DEL NERO
I am working with a Mac.
I just drpped all files on a Fat 16 USB stick.
Any idea?
Thanks

Mathhias
Which files are you using and what can you on the gotek screen with the stick inserted ?

strandwache
Posts: 6
Joined: Wed Jul 29, 2020 10:42 pm

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by strandwache »

QuickInstall_FloppyDiskImages,SDHxCFE_Emu_Emulator_II

Copied all files,DSKA0000.HFE-DSKA0099.HFE,emuii_os_3_1.hfe,HXCSDFE.CFG-normal,zm325.hfe to the stick

I also copied the folders of the sound libary,starting with aircraft.

The Gotek shows: Choose a file,then the first of libary,aircraft,747 overhat.

Even when I was loading a sound from Diskette,including Os,I cannot load any file from Gotek.

Jeff
Site Admin
Posts: 7252
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by Jeff »

Is the Gotek set as drive 1 or 2 ? Which jumper setting have you used ?. Is the gotek LED always lit ?

strandwache
Posts: 6
Joined: Wed Jul 29, 2020 10:42 pm

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by strandwache »

Gotek is drive one,Disk drive is number 2.
The led`s are blinking not at the same time.
One after each other.
Should work.
My OS ,emuii_os_3_1.hfe,is an autoload OS?
Why is the maschine asking for a "Performance Disk"?
Really strange:-)

strandwache
Posts: 6
Joined: Wed Jul 29, 2020 10:42 pm

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by strandwache »

I changed the settings a bit.
Now the Gotek shows me,Autoboot.hfe not found.
Where can I find this file?

Jeff
Site Admin
Posts: 7252
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by Jeff »

strandwache wrote:
Mon Aug 03, 2020 7:58 pm
I changed the settings a bit.
Now the Gotek shows me,Autoboot.hfe not found.
Where can I find this file?
Please clear/reset the emulator settings (press the right button at power up) and remove any config file from the stick (not needed for you) .
Is the jumper set to S0 ?

strandwache
Posts: 6
Joined: Wed Jul 29, 2020 10:42 pm

Re: Emulator 2,Gotek drive

Post by strandwache »

I will do.
Still on vacation.
Keep you in touch.
Thanks!

Post Reply