Problem with OLED and Gotek

HxC Floppy Emulator on Amiga support
Jeff
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by Jeff » Thu Nov 30, 2017 7:20 am

Btw can you try this ? : switch off the Amiga, keep the Amiga in reset, switch on the Amiga, wait ~5 seconds, remove the gotek reset strap.
Is the screen working in this case ?

dougal
Posts: 31
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:37 am

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by dougal » Thu Nov 30, 2017 7:28 am

Keep the Amiga or Gotek in reset ?

Jeff
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by Jeff » Thu Nov 30, 2017 9:14 am

dougal wrote:
Thu Nov 30, 2017 7:28 am
Keep the Amiga or Gotek in reset ?
The gotek.

dougal
Posts: 31
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:37 am

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by dougal » Thu Nov 30, 2017 7:01 pm

Jeff wrote:
Thu Nov 30, 2017 7:20 am
Btw can you try this ? : switch off the Amiga, keep the Amiga in reset, switch on the Amiga, wait ~5 seconds, remove the gotek reset strap.
Is the screen working in this case ?
Yes/No

Amiga off - Hold Reset on Gotek - Switch on Amiga - in less than 5 sec let go of reset

The OLED is working but the Gotek makes sounds from buzzer like its updating for a few seconds (maybe 15 seconds) and then it works as normal.

Jeff
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by Jeff » Thu Nov 30, 2017 10:23 pm

dougal wrote:
Thu Nov 30, 2017 7:01 pm
Jeff wrote:
Thu Nov 30, 2017 7:20 am
Btw can you try this ? : switch off the Amiga, keep the Amiga in reset, switch on the Amiga, wait ~5 seconds, remove the gotek reset strap.
Is the screen working in this case ?
Yes/No

Amiga off - Hold Reset on Gotek - Switch on Amiga - in less than 5 sec let go of reset

The OLED is working but the Gotek makes sounds from buzzer like its updating for a few seconds (maybe 15 seconds) and then it works as normal.
Interesting. If you reduce the reset time (~1 second) is the oled screen still working ?

dougal
Posts: 31
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:37 am

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by dougal » Thu Nov 30, 2017 11:03 pm

Jeff wrote:
Thu Nov 30, 2017 10:23 pm
Interesting. If you reduce the reset time (~1 second) is the oled screen still working ?
Ok, I set the setting on the OLED to 750ms and then Exit

Then Amiga off

Hold Reset on the Gotek
Switch on Amiga while keep holding Reset (Gotek)
Give about 3 seconds and let go
OLED on
ADF boots up normal

Jeff
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by Jeff » Sat Dec 02, 2017 1:20 am

Is this firmware working with the OLED ?
http://hxc2001.com/vrac/HxCUSBFE2.UPD

dougal
Posts: 31
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:37 am

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by dougal » Sat Dec 02, 2017 9:09 am

Jeff wrote:
Sat Dec 02, 2017 1:20 am
Is this firmware working with the OLED ?
http://hxc2001.com/vrac/HxCUSBFE2.UPD
2.5s Delay working!! Perfect :D :D

Thank you so much for your time and patience with this issue :)

Jeff
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by Jeff » Sat Dec 02, 2017 9:13 am

dougal wrote:
Sat Dec 02, 2017 9:09 am
Jeff wrote:
Sat Dec 02, 2017 1:20 am
Is this firmware working with the OLED ?
http://hxc2001.com/vrac/HxCUSBFE2.UPD
2.5s Delay working!! Perfect :D :D

Thank you so much for your time and patience with this issue :)
Ok fine. :) But i don't like at all the patch to make it work. I recommend you to use the other oled screen.
I have to get one of these "diymore" screen to figure out what is the source of this issue...

Jeff
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by Jeff » Sat Dec 02, 2017 9:16 am

btw i will rename/change the option in the next releases. Let me know if i broke the fix later.

dougal
Posts: 31
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:37 am

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by dougal » Sat Dec 02, 2017 9:40 am

I think there is a bug

It sometimes says NO USB FOUND and then Reading FAT and again NO USB

Then I tried remove USB and insert again and there is garbage on the OLED and it is making sounds like trying to update

I switched off Amiga and trying again now. So far its working again

dougal
Posts: 31
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:37 am

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by dougal » Sat Dec 02, 2017 9:44 am

So far its all good again

Jeff
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by Jeff » Sat Dec 02, 2017 9:54 am

dougal wrote:
Sat Dec 02, 2017 9:44 am
So far its all good again
Yes. Take care with the power supply connector on the gotek : if not connected correctly you can get such "funny" behaviour...
This device and the usb stick are sensitive to any power supply voltage variation made by a bad contact or something else.

Jeff
Site Admin
Posts: 6338
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by Jeff » Sat Dec 02, 2017 4:18 pm

I have fixed some issues + change the oled detection. Let me know if this one is working.

http://hxc2001.com/vrac/HxCUSBFE.UPD

dougal
Posts: 31
Joined: Tue Nov 28, 2017 11:37 am

Re: Problem with OLED and Gotek

Post by dougal » Sat Dec 02, 2017 5:12 pm

Jeff wrote:
Sat Dec 02, 2017 4:18 pm
I have fixed some issues + change the oled detection. Let me know if this one is working.

http://hxc2001.com/vrac/HxCUSBFE.UPD
OLED Init Delay has to be set to 3s and it works

Out of the box no oled display unless I set the init delay

Post Reply