Serial Bridge does not detect gotek

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Wed Nov 06, 2019 12:11 am

Hi Jeff,

Many thanks again for your help. BBut i am still having issues with it all. :?: It seems no matter what files i put on, i keep getting the same results brother!

Indexed Root:
Indexed mode
HxCFEUSB_V3...
DSKA0000_MyIndexed....
mount

Held buttons both, for a few seconds and hold all the way... "nor" result

Auto Root:
Autoboot..
HxCFEUSB_V3...

Held buttons both, for a few seconds and hold all the way... "nor" result

Also FYI, the jumper is on S1. Is this an issue with why it's not loading anything else?

I have read and re read everything and I just don't see anything obvious that I I've done wrong. So far, I have got ridden of the "rib", message.

Thank you for your time!! :D 8)

Jeff
Site Admin
Posts: 6786
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Jeff » Thu Nov 07, 2019 1:55 am

Have you copied the indexed config file ?

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Mon Nov 11, 2019 4:48 pm

Jeff wrote: ↑
Thu Nov 07, 2019 1:55 am
Have you copied the indexed config file ?

yes i have. I had wrote a list of what files i put in in root for both indexed and auto and still came with "nor" result... :? :? :?

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Mon Nov 11, 2019 4:49 pm

Jeff wrote: ↑
Thu Nov 07, 2019 1:55 am
Have you copied the indexed config file ?

yes i have. I had wrote a list of what files i put in in root for both indexed and auto and still came with "nor" result... :? :? :?
Indexed Root:
Indexed mode config file
HxCFEUSB_V3...
DSKA0000_MyIndexed....
mount

Held buttons both, for a few seconds and hold all the way... "nor" result

Auto Root:
Autoboot config file
HxCFEUSB_V3...

Held buttons both, for a few seconds and hold all the way... "nor" result

Jeff
Site Admin
Posts: 6786
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Jeff » Mon Nov 11, 2019 7:54 pm

But why you are you "Held buttons both, for a few seconds and hold all the way" ? The firmware is already installed. No need to do this now !
On which machine do you want to install the drive ?

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Wed Nov 13, 2019 9:27 pm

Jeff wrote: ↑
Mon Nov 11, 2019 7:54 pm
But why you are you "Held buttons both, for a few seconds and hold all the way" ? The firmware is already installed. No need to do this now !
On which machine do you want to install the drive ?
Because I thought holding the buttons down was to install indexed files on to the gotek? But when it boots up, I get "nor"?? :oops:

I am to use my gotek on a EMU e6400 (classic) sampler.
The gotek has rotary knob and 3 digit screen

So I've been trying to understand and use the indexed files on flash drive.

What am I doing so wrong? πŸ˜‚πŸ™ˆ

Jeff
Site Admin
Posts: 6786
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Jeff » Wed Nov 13, 2019 9:45 pm

Remove all files/folders from your usb stick.
Unpack the attached file to your usb stick root folder.
e6400_test.zip
(55.15 KiB) Downloaded 12 times

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Thu Nov 14, 2019 12:49 pm

Jeff wrote: ↑
Wed Nov 13, 2019 9:45 pm
Remove all files/folders from your usb stick.
Unpack the attached file to your usb stick root folder.

e6400_test.zip


So there is some progress!!
It now boots up "hxc" then displays "000"
I have tried to load some sounds someone gave me, "DSKA0070.hfe" format.
I set up a new folder on usb stick and put them in there. But when booted in machine, (1) The machine runs REALLY slow... Could a ram card help it? And (2), the EMU doesn't seem to find these sounds. The EMU reads "invalid folder, invalid bank"
Rotary knob functions but displays - when turning.

Sorry if this is frustrating you :| :roll:

Jeff
Site Admin
Posts: 6786
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Jeff » Thu Nov 14, 2019 5:39 pm

First are you able to save something on "000" and read it back ?

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Fri Nov 15, 2019 1:49 pm

Jeff wrote: ↑
Thu Nov 14, 2019 5:39 pm
First are you able to save something on "000" and read it back ?

No it doesn't save to 000. "Unknown error"

Jeff
Site Admin
Posts: 6786
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Jeff » Sat Nov 16, 2019 9:13 am

Secret_Oreo wrote: ↑
Fri Nov 15, 2019 1:49 pm
Jeff wrote: ↑
Thu Nov 14, 2019 5:39 pm
First are you able to save something on "000" and read it back ?

No it doesn't save to 000. "Unknown error"
Then remove the .IMG, unpack the attached image to the stick, and try to format the image with the e6400.
DSKA0000.HFE.zip
(56.05 KiB) Downloaded 7 times
Once done, share the modified HFE here, even if the format failed.

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Sat Nov 16, 2019 11:35 pm

Jeff wrote: ↑
Sat Nov 16, 2019 9:13 am
Secret_Oreo wrote: ↑
Fri Nov 15, 2019 1:49 pm
Jeff wrote: ↑
Thu Nov 14, 2019 5:39 pm
First are you able to save something on "000" and read it back ?

No it doesn't save to 000. "Unknown error"
Then remove the .IMG, unpack the attached image to the stick, and try to format the image with the e6400.
Emu - e6400 (failed).zip
(66.37 KiB) Downloaded 1 time
Once done, share the modified HFE here, even if the format failed.
Followed as instructed.

First attempt. Failed (F1F0 error @ 22%)

Removed file and re attached to USB.

Second attempt. Successful

Gotek is now back to "nor" instead of "000"

Saving/ loading of sound successful but no digits to scroll using encoder.

Uploaded both failed and successful files
Attachments
EMU - e6400 (sucessful).zip
(94.89 KiB) Downloaded 3 times

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Sat Nov 16, 2019 11:36 pm

Failed mount file.

Tried to save another sound but will only store the one previously :?
Attachments
Emu - e6400 (failed).zip
(66.37 KiB) Downloaded 2 times

Jeff
Site Admin
Posts: 6786
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Jeff » Sun Nov 17, 2019 5:13 pm

Now try to save something on these images (remove all others files the stick).
e6400_test2.zip
(4.1 KiB) Downloaded 5 times

Secret_Oreo
Posts: 24
Joined: Sat Oct 26, 2019 12:06 am

Re: Serial Bridge does not detect gotek

Post by Secret_Oreo » Sun Nov 17, 2019 11:05 pm

Jeff wrote: ↑
Sun Nov 17, 2019 5:13 pm
Now try to save something on these images (remove all others files the stick).

e6400_test2.zip
Followed as instructed

Re formatted usb, then unpacked test2.zip
Booted EMU, gotek came up "nor"
Tried to format drive in Emu, "no floppy disk"

Tried to save sound, "invalid folder/bank... Error opening file"

Uploaded failed test2
Attachments
e6400_test2 (failed).zip
(4.02 KiB) Downloaded 1 time

Post Reply