QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

HxC Floppy Emulator Akai Keyboards/Samplers support
Post Reply
deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Sat Sep 29, 2018 9:27 pm

Hello Jeff ,
i purchased a gotek usb floppy emulator , the seller meant in description its also pre configured for akai.
i got an akai s3200 without floppy drive.
i used the s1100 quick install images from HxC site and the s3200 can read the data but then the OS freezes all the time... :(
...may i ask for empty or loaded
s3200 QuickInstall Floppy Disk Images and mostly a config file ....
pls

i updated to last firmware...

best regards

EDIT
the s3200 can read s11oo samples and i thought maybe it works but when it comes to config file i guess i need a s3200 config file...
can i make one by myself ?

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Sun Sep 30, 2018 10:27 pm

thats the broken floppy drive i want to replace with the emulator

Imagefotos hochladen verlinken

Image

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Sun Sep 30, 2018 10:39 pm

hello jeff,

unfortunately i still waiting for internal floppy drive from ebay to plug in my new old xp machine...so unfortunately i cant provide a disk dump from a s3200 mf2hd disk to hfe at this point...

but maybe i can try out the files you sent to the guy with s3000 http://torlus.com/floppy/forum/viewtopic.php?f=28&t=984
maybe they do the trick cause s3200 and s3000 share same OS for sure and was build to same time i think...

regards

ps.
when we get this to work i will make video and up it on oneclick hoster for you...no problem..

Jeff
Site Admin
Posts: 6465
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by Jeff » Mon Oct 01, 2018 7:09 am

Have you the S3200 OS image disk ? Which eprom version is installed into your akai ?

EDIT : According to the other experimentation you need to use the right OS for your gear. Example 3200 & 3200XL are incompatible :

http://torlus.com/floppy/forum/viewtopi ... 3&start=30

EDIT2: Is the OS disk really necessary on this machine to boot up it ?

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Mon Oct 01, 2018 11:27 am

hello,

no the OS 2.0 floppy disk is not needed to boot it up......the unit has OS 2.0 EPROMS....

Image

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Mon Oct 01, 2018 11:31 am

i found out AKAI S2800, S3000, S3200 Sampler have the same eproms
Last edited by deno on Mon Oct 01, 2018 2:57 pm, edited 2 times in total.

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Mon Oct 01, 2018 11:39 am

yes you right s3200XL set up wont work on s3200.i got the s3200 OS 2.0 floppy disk here...
maybe i could send it with mail ? i still waiting for floppy drive for XP, i will check out another ebay'er today i hope
Last edited by deno on Mon Oct 01, 2018 2:56 pm, edited 2 times in total.

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Mon Oct 01, 2018 12:18 pm

i was referring to this post here
http://torlus.com/floppy/forum/viewtopic.php?f=28&t=984
i got feeling the config and hfe files from this thread could work maybe ....

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Mon Oct 01, 2018 4:35 pm

as soon i got floppy drive i will do the disk dump...sry..thx for youre time...

Jeff
Site Admin
Posts: 6465
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by Jeff » Mon Oct 01, 2018 10:30 pm

deno wrote:
Mon Oct 01, 2018 11:27 am
hello,

no the OS 2.0 floppy disk is not needed to boot it up......the unit has OS 2.0 EPROMS....
Ok then have you tried to format one S1100 image with the machine ?

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Tue Oct 02, 2018 4:30 pm

yes i did try but it hangs on then....but 808,909 stuff from the s1100 images get loaded but after doing first akai menue operations it hangs on too...

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Tue Oct 02, 2018 8:24 pm

i still waiting for internal floppy drive damn...i buy another one...i never buy at ebay first timers again...

i found an exe of the s3000 os 2.0

but i guess that wont help us
https://www29.zippyshare.com/v/SoVU6f1y/file.html

Jeff
Site Admin
Posts: 6465
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by Jeff » Tue Oct 02, 2018 10:03 pm

deno wrote:
Tue Oct 02, 2018 4:30 pm
yes i did try but it hangs on then....but 808,909 stuff from the s1100 images get loaded but after doing first akai menue operations it hangs on too...
I think you should try the others interface mode : remove the usb stick, press both buttons to enter the menu an try the PC 1.44MB interface mode.

Here is the internal menu description :

http://torlus.com/floppy/forum/viewtopi ... 486#p16457

Have you an lcd/oled screen on this gotek ?

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Wed Oct 03, 2018 12:13 pm

ok i try..thx
----------------
its a emu with oled display..

deno
Posts: 19
Joined: Sat Sep 29, 2018 9:08 pm

Re: QuickInstall_FloppyDiskImages.zip

Post by deno » Wed Oct 03, 2018 7:06 pm

shows the oled display...i thought i had new firmware installed but it hasnt work...shows (usb) and then (Eo1)when try to update firmware
and when i pull out stick and push both buttons to enter menu it wont work and say reflash device or something like that..
Last edited by deno on Thu Oct 04, 2018 1:23 am, edited 1 time in total.

Post Reply