HxC Floppy Drive Emulator

HxC Floppy Drive Emulator general information and news
It is currently Thu Jul 27, 2017 4:43 am

All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 298 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Author Message
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Tue Aug 26, 2014 11:19 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Posts: 4602
Location: Paris
pinky_blue wrote:
I've also updated the firmware and this has not solved the problem.


Can you post a picture of the whole emulator ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Tue Sep 02, 2014 8:53 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 12, 2014 6:49 pm
Posts: 7
Hi Jeff,

I opened up the AKAI again tonight to take pictures. I tried plugging in the ribbon cable both ways in the HxC but was receiving the same error messages from the sampler.

Then it dawned on me, what if the ribbon cable was plugged in the wrong way in the AKAI port, rather than the HxC port? Would that make a difference?

I switched the ribbon cable in the AKAI port and then tried saving and sampling in the AKAI…..

….All appears to be working now!!! :D :D :D :D

I originally did a straight swap with the old ribbon cable making sure the red line on the cable was in the same position as on the old one. So I guess the previous owner had it plugged in the wrong way to begin with.

A bit embarrassing but hopefully someone can learn a lesson from it.

Thanks for all of your help! I'll let you know if I have any more problems.

Cheers

Chris


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Fri Dec 05, 2014 6:54 am 
Offline

Joined: Tue Dec 02, 2014 1:17 pm
Posts: 2
Hello!

I have been doing as much reading as I can about adding the HxC to my s950.
The one question I do have, is it possible to read the disk images on a computer and convert the sounds to something like a .wav to used elsewhere?
I know there are other methods to achieve this, hoping that the HxC makes it a lot less painful.

Thanks for any advice and help!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Fri Dec 05, 2014 8:27 am 
Offline
Site Admin

Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Posts: 4602
Location: Paris
diik0nn wrote:
Hello!

I have been doing as much reading as I can about adding the HxC to my s950.
The one question I do have, is it possible to read the disk images on a computer and convert the sounds to something like a .wav to used elsewhere?
I know there are other methods to achieve this, hoping that the HxC makes it a lot less painful.

Thanks for any advice and help!


Yes with the help of another software this is possible :
http://www.fmjsoft.com/awavestudio.html#main


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Mon Dec 08, 2014 4:49 am 
Offline

Joined: Tue Dec 02, 2014 1:17 pm
Posts: 2
Jeff wrote:
diik0nn wrote:
Hello!

I have been doing as much reading as I can about adding the HxC to my s950.
The one question I do have, is it possible to read the disk images on a computer and convert the sounds to something like a .wav to used elsewhere?
I know there are other methods to achieve this, hoping that the HxC makes it a lot less painful.

Thanks for any advice and help!


Yes with the help of another software this is possible :
http://www.fmjsoft.com/awavestudio.html#main

Thank you very much for the info Jeff!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Thu Feb 11, 2016 10:52 am 
Offline

Joined: Thu Feb 11, 2016 10:47 am
Posts: 1
I now own two of these beasts (950) what this thing does to drums and breaks is incredible and no software clone/pluggin/emulation has ever gotten close. Pluggins resampled a sound into a psuedo bitrate - hardware samplers actually sample at that bitrate live through its converters. Plus the s900/s950 will let you overdrive the input for even more crunch. Cop one quick before prices get silly!

_________________
Pass4sure F5-101 Dumps
Pass4sure 40-911 Dumps


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Thu Sep 22, 2016 3:38 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 22, 2016 2:23 am
Posts: 1
Hi all,
I've bought the REV F emulator for my S950. I've read through all the posts in this thread a few times and i seem to have a new problem. When I install the emulator all I get is a loud beep. The display doesn't light up and neither do either of the LEDs. I've tried turning around the floppy ribbon cable. When it is inverted (blue cable to left) then I get the beep. When it is the other way around it doesn't beep but the displays and LEDs still do not come on. I've checked the power by putting the original floppy drive back in. This lights up and the disk spins, but the drive won't read disks anymore, but it does show that it probably isn't a power issue.
Can anyone please help me?
Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Sat Oct 01, 2016 12:01 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Posts: 4602
Location: Paris
It's a power supply issue. Please try the drive on another machine.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Tue Nov 15, 2016 7:30 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 15, 2016 6:56 pm
Posts: 1
Hey all,

Just a quick feedback to share with you my experience with mounting The GOTEK Hxc USB Floppy emulator on an Akai s950.

After two days of struggle Its now working like a charm!

Pls follow these instructions:

1-If you have the possibility to do so, load and save a few prg and sample on the original floppy drive to be sure that all capacitors are working fine and there is no dry joints.
2-Open the beast and replace the original floppy drive by a GOTEK Hxc USB Floppy emulator (black version looks great!). Do not power the s950 before step 5
3-Take you USB stick and format it FAT32
4-Drag and Drop the latest firmware of HXC USB into the stick(http://hxc2001.com/download/floppy_driv ... rmware.zip)
5-Put the stick into the s950 and power it up while holding the two buttons on the GOTEK EMULATOR.
6-Power Off the s950 and put the usb stick into your computer
7-Keep the firmware on it and just drop the INDEXED version of the .CFG file (HXCSDFE.CFG) and some proper floppy img named DSKA0000.HFE , DSKA0001.HFE, DSKA0002.HFE etc, you have to name them that way to scroll from 000 to 001 etcs.. I took the .HFE models from the Quick Install Disk Images (SDHxCFE_Akai_S950), and the .CFE In the indexed subfolder there: http://hxc2001.free.fr/floppy_drive_emu ... l#download.
8-Put the stick in the S950 and enjoy life!

I love you all,

Lukas


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Tue Apr 04, 2017 12:26 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 14, 2012 10:59 am
Posts: 15
I've just installed a rev F HxC drive from Lotharek, with resistor mod. Latest firmware (v1.8.2.40)

I have confirmed that pin1 on the motherboard goes to pin1 on the drive.
I am replacing a working floppy drive, so the system is ok.
I've downloaded the quick install images and placed an s950 .hfe and the corresponding .cfg file on a blank SD card.
The SD card is read and the .hfe file can be selected - it shows track/side counter display.

My s950 does not complain about there being no disk (which it will do if there is no .hfe selected)

I can see no files on the disk, nor can I write to the disk. There's no error - just nothing happens - the tracks don't advance.

I have tried making a new .cfg file using the latest HxCFloppyEmulator software (v2.1.6.0) - with settings for single drive emulation and AKAI S950 HD interface mode. Same results.

Any clues most awesome Mr Jeff?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Tue Apr 04, 2017 12:33 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 14, 2012 10:59 am
Posts: 15
Incidentally - if I make a .cfg file with HxCFloppyEmulator and save it to an SD card, when I load the .cfg back into HxCFloppyEmulator, the setting for HFE file interfacemode is not recalled.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Tue Apr 11, 2017 12:32 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 14, 2012 10:59 am
Posts: 15
ID0A jumper set, all others clear.
SD card works fine in other HxC installations.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Akai S950
PostPosted: Fri Apr 28, 2017 6:18 am 
Offline

Joined: Wed Mar 14, 2012 10:59 am
Posts: 15
I was expecting there to be data on the s950 images in the quick install floppy images library. (is there data on them?)
Once I format one of these images on the s950, all is good and I can save data to it and recall. Cheers!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 298 posts ]  Go to page Previous  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group