Fluke 9100

Post Reply
porchy
Posts: 2
Joined: Sat Dec 21, 2013 3:45 pm

Fluke 9100

Post by porchy » Sat Jul 18, 2015 9:09 pm

Hi all,
Wanting to replace the dodgy floppy drive on my Fluke 9100 with the HxC emulator.
I'm not very clued up right now on using this emulator or floppy drives in general so would really appreciate a bit of guidance.

The original floppy drive that came out was a Canon MD350
There is a bit of information at this site about it too
http://www.iobium.com/9100a%20tester/9100atester.htm including some image files that i originally used to make my own set of disks using Teledisk.

Ive tried various settings without success. The closest I can get is if I set the interface mode to IBM 720 DD. This way the Fluke Disk Access light comes on but it just stays like that until reset and doesnt load anything.

Hope someone can point me in the right direction with this.
Thanks

porchy
Posts: 2
Joined: Sat Dec 21, 2013 3:45 pm

Re: Fluke 9100

Post by porchy » Sun Jul 19, 2015 1:50 pm

Ive made a bit of progress with this.
Ive set the interface type to Shugart and have made the mods suggested on the above link (should have read that properly at the start).

So now I can boot a disk if the disk is set to autoboot but i need to be able to switch disks. If I select indexed mode then the disks arent seen

Any thoughts?

Jeff
Site Admin
Posts: 6649
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Fluke 9100

Post by Jeff » Mon Jul 20, 2015 8:02 am

In indexed mode, the HFE files must be named DSKA0000.HFE, DSKA0001.HFE, DSKA0002.HFE, DSKA0003.HFE...

Post Reply