Error with hfe to kryoflux stream

General discussion forum - for all that doesn't fit in any other category.
Post Reply
Kingstener
Posts: 64
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:47 pm

Error with hfe to kryoflux stream

Post by Kingstener » Tue Feb 13, 2018 5:54 pm

Hi,
I have some problems creating real disks from hfe files.
With the HxC emulator, these floppy disks run fine on my computer, I convert these files into kryoflux stream and try to write this to a real floppy disk with dtc and always get an abort:

Image type: RAW
Image sides: 2
Image tracks: 80
terminate called after throwing an instance of 'std::length_error'
what(): vector<bool>::_M_fill_insert
Aborted (core dumped)



I still had a td0 file of one of these disks and converted this directly with the HxC to Kryoflux stream, this is writing error-free on a real floppy disk. But if I convert this first in hfe and then the hfe file in kryoflux stream, I get the above error again.
Unfortunately, I no longer have all td0 files to create real disks, is there a trick to get this from hfe via Kryoflux stream ?

Jeff
Site Admin
Posts: 5719
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Jeff » Wed Feb 14, 2018 10:23 am

If possible try this : Export the HFE to IMD, reload the IMD and then export to the KF raw.

Kingstener
Posts: 64
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:47 pm

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Kingstener » Wed Feb 14, 2018 12:56 pm

Then the dtc no longer brings any error messages, but unfortunately is this disk not readable on the computer :(

Jeff
Site Admin
Posts: 5719
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Jeff » Wed Feb 14, 2018 2:00 pm

Kingstener wrote:
Wed Feb 14, 2018 12:56 pm
Then the dtc no longer brings any error messages, but unfortunately is this disk not readable on the computer :(
then share the original hfe.

Kingstener
Posts: 64
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:47 pm

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Kingstener » Wed Feb 14, 2018 4:47 pm

You can also take one from your "ready to use file images", for example, from the SDHxCFE_PC_720KB.zip, comes the same error, how I have just noticed.
It looks to be a general mistake, or I am doing something wrong?

Jeff
Site Admin
Posts: 5719
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Jeff » Thu Feb 15, 2018 12:10 am

This HFE have definitively nothing special. What is the exact command line you are using to write the stream files ?

Kingstener
Posts: 64
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:47 pm

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Kingstener » Thu Feb 15, 2018 10:55 am

For example the command line for conversion:
hxcfe -finput:DSKA0000.HFE -conv:KRYOFLUXSTREAM

and for writing:
dtc -fDSKA0000_HFE00.0.raw -w

Images that I have in td0 or cqm format, I convert directly to KF stream - where this works synonymous error-free, but just with the hfe files not

Jeff
Site Admin
Posts: 5719
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Jeff » Thu Feb 15, 2018 11:44 am


Kingstener
Posts: 64
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:47 pm

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Kingstener » Thu Feb 15, 2018 12:23 pm

Unfortunately not,
dtc says:
terminate called after throwing an instance of 'std::length_error'
what(): vector<bool>::_M_fill_insert
Aborted (core dumped)

Jeff
Site Admin
Posts: 5719
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Jeff » Sat Feb 17, 2018 10:21 am

Kingstener wrote:
Thu Feb 15, 2018 12:23 pm
Unfortunately not,
dtc says:
terminate called after throwing an instance of 'std::length_error'
what(): vector<bool>::_M_fill_insert
Aborted (core dumped)
ok will try to reproduce the issue...
You are using the windows version of DTC ?

Kingstener
Posts: 64
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:47 pm

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Kingstener » Sat Feb 17, 2018 10:29 am

No, I do this under Linux (UBUNTU)

Jeff
Site Admin
Posts: 5719
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Jeff » Sat Feb 17, 2018 10:55 am

Kingstener wrote:
Sat Feb 17, 2018 10:29 am
No, I do this under Linux (UBUNTU)
ahhh ok, this may explain why this issue emerge only now... Will try it on both OS anyway.

Jeff
Site Admin
Posts: 5719
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Jeff » Sat Feb 17, 2018 1:58 pm

Kingstener wrote:
Sat Feb 17, 2018 10:29 am
No, I do this under Linux (UBUNTU)
Tests done

-> KF dtc windows version : Works in all cases
-> KF dtc linux version : Got the same error when the track size is above the standard value.

it look likes there is something in the dtc linux version not working properly (track size vs bitrate compensation ?) ...

Anyway the HFE->IMD->KF RAW->Floppy Disk should definitively works !

Kingstener
Posts: 64
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:47 pm

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Kingstener » Sat Feb 17, 2018 3:05 pm

HFE->IMD->KF RAW->Floppy Disk - ok, this does not bring an error message, but somewhat in the structure of the floppy disk is changed, so I can not boot the system and not work in an already running system with this floppy disk - except constantly bring out a "disk error"
But I found a virtual WinXP image for VMware under Linux and was able to successfully write there the HFE files to disk - and they works!
Ok, then it looks like a bug in dtc ...
Unfortunately, according to the dates of the programs, it looks like nobody is working on them anymore, then probably remains only the long way over the virtual Windows.
Then thank you for your help and sorry for the annoyance :-)

Jeff
Site Admin
Posts: 5719
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Error with hfe to kryoflux stream

Post by Jeff » Sat Feb 17, 2018 3:27 pm

Kingstener wrote:
Sat Feb 17, 2018 3:05 pm
HFE->IMD->KF RAW->Floppy Disk - ok, this does not bring an error message, but somewhat in the structure of the floppy disk is changed, so I can not boot the system and not work in an already running system with this floppy disk - except constantly bring out a "disk error"
But I found a virtual WinXP image for VMware under Linux and was able to successfully write there the HFE files to disk - and they works!
Ok, then it looks like a bug in dtc ...
Unfortunately, according to the dates of the programs, it looks like nobody is working on them anymore, then probably remains only the long way over the virtual Windows.
Then thank you for your help and sorry for the annoyance :-)
It is quite odd that the HFE->IMD->KF RAW->Floppy Disk trick don't work : i have compared both original HFE and the written disk with this method and the structure seems equal. i will check again this.

Post Reply