Converting GHK files using import raw image

HxC Floppy Emulator Ensoniq Keyboards/Samplers support
Jeff
Site Admin
Posts: 5807
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by Jeff » Mon Sep 26, 2011 12:34 pm

cixelsyd wrote:
Jeff wrote:
cixelsyd wrote:Hi Jeff,

still no good. I'm getting the same "Bad Device ID" from the Ensoniq.

Let me know if you want copies of the files.

Regards
James
Yes send me the HFE+GHK file.
Done
mhh nothing received here ?

cixelsyd
Posts: 12
Joined: Sat Sep 24, 2011 1:07 am

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by cixelsyd » Mon Sep 26, 2011 9:36 pm

they were over 2 meg so the mail server refused it. I've resent them as separate files

Jeff
Site Admin
Posts: 5807
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by Jeff » Mon Sep 26, 2011 11:09 pm

cixelsyd wrote:they were over 2 meg so the mail server refused it. I've resent them as separate files
Nothing received.

anyway a new software :

Version (v1.6.11.14a):

http://hxc2001.free.fr/floppy_drive_emu ... t_beta.zip

Jeff
Site Admin
Posts: 5807
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by Jeff » Tue Sep 27, 2011 7:34 am

cixelsyd wrote:Hi Jeff,

still no good. I'm getting the same "Bad Device ID" from the Ensoniq.

Let me know if you want copies of the files.

Regards
James
your floppy image have a missing sector at each track.

to open the GKH file image don't use the "Load Raw image" anymore.
GKH isn't a raw file image (there are a file header).

Just do a "load" or a drag & drop of the GKH file on the main window.
then export to hfe.
that's all.

2 GKH HFE files :
http://hxc2001.free.fr/floppy_drive_emu ... ac/GKH.zip

The last software:
Version (v1.6.11.14a):
http://hxc2001.free.fr/floppy_drive_emu ... t_beta.zip

cixelsyd
Posts: 12
Joined: Sat Sep 24, 2011 1:07 am

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by cixelsyd » Tue Sep 27, 2011 8:42 am

Hey Jeff,

Thanks for the assistance. It is indeed working when I use the "import" button.

Great product and great support

Thanks again

Nephilim
Posts: 7
Joined: Thu Sep 10, 2015 6:26 pm

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by Nephilim » Sun Jun 05, 2016 10:57 pm

Hello Jeff

Convert .EDA ==> EDA.hfe = OK with ENsoniq Asr10 ( all is OK sound download on track is OK )

Convert .GKH ==> GKH.hfe = KO with ENsoniq Asr10 ( sound is on the screen but download = "disk software error " or " Disk Not Formated " or " disk drive not ready " )

Convert .EDE ==> EDE.hfe = KO with ENsoniq Asr10 ( sound is on the screen but download = "disk software error " or " Disk Not Formated " )


Do you have a solution ?

Jeff
Site Admin
Posts: 5807
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by Jeff » Mon Jun 06, 2016 7:49 am

Nephilim wrote:Hello Jeff

Convert .EDA ==> EDA.hfe = OK with ENsoniq Asr10 ( all is OK sound download on track is OK )

Convert .GKH ==> GKH.hfe = KO with ENsoniq Asr10 ( sound is on the screen but download = "disk software error " or " Disk Not Formated " or " disk drive not ready " )

Convert .EDE ==> EDE.hfe = KO with ENsoniq Asr10 ( sound is on the screen but download = "disk software error " or " Disk Not Formated " )


Do you have a solution ?
Yes : Change/force the interface mode for the Asr10 (Should be IBM PC DD or HD).

Nephilim
Posts: 7
Joined: Thu Sep 10, 2015 6:26 pm

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by Nephilim » Mon Jun 06, 2016 6:14 pm

Hello Jeff

Where i can do that ?

Can you send me a config file to Ensoniq ASR10 ??

MatthewleBlom
Posts: 14
Joined: Sun Mar 06, 2016 10:39 am

Re: Converting GHK files using import raw image

Post by MatthewleBlom » Mon Dec 26, 2016 11:10 pm

Hello all,



I haven't managed to load some GKH files either.
Tried what was written here... (drag files into HXC software and export it a HFE).
But I think some thing in de config file aren't ok yet.
I tried IBM formats.
What could I do wrong here?
I even swapped a Gotek/HXC by a Lotharek.
At this moment I have a Lotharek in mij ASR10(rack).

Post Reply