Eii HXC hanging

HxC Floppy Emulator E-mu Emulator I & II support
Post Reply
Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Sun Feb 05, 2012 4:28 am

I have an HXC SD Rev C running 1.6.0.0 that has suddenly started hanging up when I try and enter a folder and all I get is the [ >.. Choose a file ] message and a solid yellow LED.

I have the same result with both of my cards that were previously working fine as well as a brand new San Disk card. Has anyone else had this error?

I have gone over my connections and they all seem fine, and even if I disconnect the HXC entirely I get the same result. Is it possible for the firmware to corrupt in the process of normal operation?

Jeff
Site Admin
Posts: 5746
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Eii HXC hanging

Post by Jeff » Sun Feb 05, 2012 11:12 am

Nigel99 wrote:I have an HXC SD Rev C running 1.6.0.0 that has suddenly started hanging up when I try and enter a folder and all I get is the [ >.. Choose a file ] message and a solid yellow LED.

I have the same result with both of my cards that were previously working fine as well as a brand new San Disk card. Has anyone else had this error?

I have gone over my connections and they all seem fine, and even if I disconnect the HXC entirely I get the same result. Is it possible for the firmware to corrupt in the process of normal operation?
Did you have updated the firmware ?

Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Re: Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Sun Feb 05, 2012 1:40 pm

No, I had not performed any firmware operations, the HXC was working fine a few weeks ago but I do recall having a scrambled display on a few occasions but the HXC worked fine after a restart.

I did try and update the firmware to fix the issue 3 days ago but the same problem persists.

Jeff
Site Admin
Posts: 5746
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Eii HXC hanging

Post by Jeff » Sun Feb 05, 2012 1:47 pm

Nigel99 wrote:No, I had not performed any firmware operations, the HXC was working fine a few weeks ago but I do recall having a scrambled display on a few occasions but the HXC worked fine after a restart.

I did try and update the firmware to fix the issue 3 days ago but the same problem persists.
mhh Can you check the power supply?

Jeff
Site Admin
Posts: 5746
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Eii HXC hanging

Post by Jeff » Sun Feb 05, 2012 11:40 pm

Jeff wrote:
Nigel99 wrote:No, I had not performed any firmware operations, the HXC was working fine a few weeks ago but I do recall having a scrambled display on a few occasions but the HXC worked fine after a restart.

I did try and update the firmware to fix the issue 3 days ago but the same problem persists.
mhh Can you check the power supply?
Also : Try to switch off the sound of the hxc in the config file (use the hxc software for this).

Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Re: Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Mon Feb 06, 2012 12:01 pm

I power was the first thing that I checked - its at a fairly steady 5v

Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Re: Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Mon Feb 06, 2012 12:02 pm

I will build a new config file and let you know how it goes

Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Re: Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Mon Feb 06, 2012 1:34 pm

Jeff,

I have had no luck with the new config file. Still the same problem.

When i attempt to navigate to a folder the HXC goes back to >TRASHES.

If i can manage to enter a folder and attempt to load a file I get >>>!Bad File!<<<

Sometimes there is a slowly flashing amber LED. This is with both the ribbon cable attached and also the same behaviour when it's not.

Jeff
Site Admin
Posts: 5746
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Eii HXC hanging

Post by Jeff » Mon Feb 06, 2012 6:09 pm

Nigel99 wrote:Jeff,

I have had no luck with the new config file. Still the same problem.

When i attempt to navigate to a folder the HXC goes back to >TRASHES.

If i can manage to enter a folder and attempt to load a file I get >>>!Bad File!<<<

Sometimes there is a slowly flashing amber LED. This is with both the ribbon cable attached and also the same behaviour when it's not.
Please try it on another power supply. (In a PC for example).

Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Re: Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Tue Feb 07, 2012 12:25 am

Still the same with a PC power supply.

Jeff
Site Admin
Posts: 5746
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Eii HXC hanging

Post by Jeff » Tue Feb 07, 2012 1:05 am

Nigel99 wrote:Still the same with a PC power supply.
Ok. When did you get your floppy emulator ?

Can you check the SDCard power supply voltage at the SDCard connector ? You should have ~3.6V.

Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Re: Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Tue Feb 07, 2012 1:13 am

PC power: 5.12

Eii power: 4.98 - 5.00

Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Re: Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Tue Feb 07, 2012 1:17 am

Ok I will check it and get back to you soon. I posted the power supply voltages for you to look at.

Nigel99
Posts: 22
Joined: Wed Feb 01, 2012 5:50 am

Re: Eii HXC hanging

Post by Nigel99 » Tue Feb 07, 2012 1:20 am

I get 3.51 at the first longest pin on the card slot

Jeff
Site Admin
Posts: 5746
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Eii HXC hanging

Post by Jeff » Tue Feb 07, 2012 1:23 am

Nigel99 wrote:I get 3.51 at the first longest pin on the card slot
ok No problem here.

Can you try to reflash the board on the PC ?

Post Reply