Bank loads fine but silence once you change Preset

HxC Floppy Emulator E-mu Emulator I & II support
Post Reply
punkdisco
Posts: 7
Joined: Sun Jun 22, 2014 3:58 pm

Bank loads fine but silence once you change Preset

Post by punkdisco » Mon Jun 23, 2014 11:06 am

Hi all

As mentioned in my last post, I have the HxC successfully loading converted HFE Banks but only using the BAT conversion, not the GUI.

Anyway, and this is very strange to me:

1) Load the HFE bank into the EII+HD (P01)
2) P01 plays fine
3) Change to preset P02 (empty bank or otherwise, it does not matter) and silence
4) Change back to preset P01 and silence!!
5) Re-load the HFE bank and still silence!

The only way to get sound back is to reboot the EII.

Am I doing something wrong?

Thanks for any pointers.

Paul
London
www.punkdisco.co.uk

Jeff
Site Admin
Posts: 6288
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Bank loads fine but silence once you change Preset

Post by Jeff » Mon Jun 23, 2014 12:44 pm

Does the load working properly ?

To be honest i am not an expert with these machines. Maybe that some guys on other emu emulator forum have an idea about this particular behavior.
not sure if this is related directly to the HxC.

punkdisco
Posts: 7
Joined: Sun Jun 22, 2014 3:58 pm

Re: Bank loads fine but silence once you change Preset

Post by punkdisco » Mon Jun 23, 2014 12:59 pm

Hi Jeff – thanks for the quick response.
Jeff wrote:Does the load working properly ?
Yes, it loads fine until I change a preset then silence.
Jeff wrote:To be honest i am not an expert with these machines. Maybe that some guys on other emu emulator forum have an idea about this particular behavior.
not sure if this is related directly to the HxC.
I agree – it is probably more a Emu Emulator question. I will ask on a Emu forum and revert back to this thread once I understand the issue.

Thanks,

Paul
London
http://www.punkdisco.co.uk

punkdisco
Posts: 7
Joined: Sun Jun 22, 2014 3:58 pm

Re: Bank loads fine but silence once you change Preset

Post by punkdisco » Mon Jun 23, 2014 9:40 pm

Hi Jeff

Yesterday I was just trying one bank that came with the EII (Analog Percussion). Trying several other banks tonight and they are fine. The AP bank still has the issue as described but I expect it is a corruption in the bank somehow..

Once again, thanks for your help..

Post Reply