Oberheim DPX-1 Problem

HxC Floppy Emulator E-mu Emulator I & II support
swissdoc
Posts: 26
Joined: Fri Jul 11, 2014 9:55 pm

Re: Oberheim DPX-1 Problem

Post by swissdoc » Sat Aug 15, 2015 9:02 pm

pedrozakatchku wrote:I am bit off topic here now but I would like to ask you, have you ever compared the sound of DPX-1 loaded with Emulator II sounds and the same sounds played from the original Emulator II?
I have an EMAX and the DPX-1, no real Emulator II. I do not bother so much about hitting the sound 100% in this case. Samplers are just some fun addition to the synths I have.
pedrozakatchku wrote:Have you already tried to load these?
No, no time right now, but I would have expected that loading them from Drive B (i.e. the 5.25" one) should work. Jeff told me to try to force the interface mode into the embedded menu : remove the SD, press select -> Interface CFG, choose Shugart. See http://torlus.com/floppy/forum/viewtopi ... =16&t=1603

Not tested that, though.

pedrozakatchku
Posts: 14
Joined: Thu Jul 30, 2015 11:43 pm

Re: Oberheim DPX-1 Problem

Post by pedrozakatchku » Tue Aug 18, 2015 10:17 pm

swissdoc wrote:
pedrozakatchku wrote:I am bit off topic here now but I would like to ask you, have you ever compared the sound of DPX-1 loaded with Emulator II sounds and the same sounds played from the original Emulator II?
I have an EMAX and the DPX-1, no real Emulator II. I do not bother so much about hitting the sound 100% in this case. Samplers are just some fun addition to the synths I have.
pedrozakatchku wrote:Have you already tried to load these?
No, no time right now, but I would have expected that loading them from Drive B (i.e. the 5.25" one) should work. Jeff told me to try to force the interface mode into the embedded menu : remove the SD, press select -> Interface CFG, choose Shugart. See http://torlus.com/floppy/forum/viewtopi ... =16&t=1603

Not tested that, though.
I tried as per above but it does not work for me.

I have just walked through almost all the sounds I have got for my DPX-1 and I must say that many of them sound amazing! I have also got other synths (mainly the vintage ones) and DPX is one of the best sounding from them. It will perfectly fit into the style of music I do. Emax must be great. Another Depeche Mode machine! :)

Synth boy
Posts: 7
Joined: Wed Jun 10, 2015 10:26 am

Re: Oberheim DPX-1 Problem

Post by Synth boy » Sun Sep 13, 2015 11:47 am

pedrozakatchku wrote:
swissdoc wrote:You need to provide some parameters to this command line tool, it is written to you command window when you run the e2dpx.exe without parameters, in the end you see some examples. Tool is not requiring an installed disk drive:

Code: Select all

    USAGE: E2DPX <B|S> [<EII-file>] [<DPX-file>]

     with: B        = Batch  (all EII files in folder will be processed)
           S        = Single (only the input EII file will be processed)
           EII-file = Input  EII file (required in Single mode,
                                       ignored in Batch mode)
           DPX-file = Output DPX file (optional in Single mode,
                                       ignored in Batch mode)

           [Note 1: put filenames between " " if they contain spaces]
           [Note 2: filenames should not exceed 256 characters]

     e.g.: E2DPX S PIANO.EII GRAND.DPX
            (will convert file PIANO.EII to GRAND.DPX)
           E2DPX S "PIANO 1.EII"
            (will convert file PIANO 1.EII to PIANO 1.DPX)
           E2DPX B
            (will convert all EII files in the folder)
Thank you very much for an explanation. I have just converted the files successfully :)
Apologies if I am posting to this subject too late. Could somebody please advise me how to run the e2dpx.exe without parameters. I am having problems trying to run e2dpx.exe where it starts off with 'incorrect parameter list'. I have a bunch of EII files that I desperately need to convert to DPX files. Any help would be greatly appreciated.

swissdoc
Posts: 26
Joined: Fri Jul 11, 2014 9:55 pm

Re: Oberheim DPX-1 Problem

Post by swissdoc » Sun Sep 13, 2015 8:25 pm

You have to use parameters, otherwise it will not work. Just follow the examples. Read carefully the text given in the postings above. I will not copy&paste it again ;-) It is all there, really.

sleestack808
Posts: 4
Joined: Thu Dec 03, 2015 11:42 pm

Re: Oberheim DPX-1 Problem

Post by sleestack808 » Fri Dec 04, 2015 12:35 am

pedrozakatchku, would you do this for my dpx-1 ? i cant make any sense of the stuff. i have the same library you have. Did you buy it from the british man on youtube?
Id pay for you to do this. i dont even know the proper way of loading the Eii files onto SD. Im in the usa. Thanks

motionboy
Posts: 2
Joined: Tue Aug 28, 2018 7:24 pm

Re: Oberheim DPX-1 Problem

Post by motionboy » Tue Aug 28, 2018 7:31 pm

Hi everyone,
I'm trying the same here, but with the difference that I like to install an USB Gotek Hxc Floppy Emulator into the upper 3,5 Floppy Slot of the DPX-1.

I know now that the Data Cable is Flipped, but in my opinion the power cable is correct in the upper slot.

I tried to read some dpx into image converted files but the dpx-1 does not recognize these kind of files.

tried the shuggard setting - nothing happens

Any ideas or suggestions?

best,
ray

Jeff
Site Admin
Posts: 5810
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Oberheim DPX-1 Problem

Post by Jeff » Fri Aug 31, 2018 10:09 am

motionboy wrote:
Tue Aug 28, 2018 7:31 pm
Hi everyone,
I'm trying the same here, but with the difference that I like to install an USB Gotek Hxc Floppy Emulator into the upper 3,5 Floppy Slot of the DPX-1.

I know now that the Data Cable is Flipped, but in my opinion the power cable is correct in the upper slot.

I tried to read some dpx into image converted files but the dpx-1 does not recognize these kind of files.

tried the shuggard setting - nothing happens

Any ideas or suggestions?

best,
ray
The dpx 1 have 2 FDC controllers and both can't read the same disk format.
What are you trying to read exactly ? An E-mu disk ? If so i think that the FDC connected to the 3"5 bay is not able to read E-mu Emulator disks (unless someone tell me that i am wrong).
Try to use the 5"1/4 ribbon connection instead.

Post Reply