EMaxREV C - not working

HxC Floppy Emulator E-mu Emax support
Jeff
Site Admin
Posts: 6292
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: EMaxREV C - not working

Post by Jeff » Thu Jan 10, 2013 10:02 pm

JYL wrote:
...nothing shows in the display...


Really ? Nothing ? In this case send back the device to Lotharek...
If nothing is displayed on the lcd, the emulator is probably dead...

lotharek
Posts: 180
Joined: Fri Nov 13, 2009 9:35 am
Location: Poland
Contact:

Re: EMaxREV C - not working

Post by lotharek » Thu Jan 10, 2013 10:29 pm

Please, send emulator back ASAP. If emul is not working i will refund postage and send other one

Of course, i had situation like that in past - problem was with USER FIRMWARE UPGRADE.

Did You try to upload firmware ?

i ask, because in our history of thousands of units, i never had warranty claim for last four years.

Please, check also :

- do you see anything on lcd display ? please rotate with potentiometer to righ to see letters / squares ?
- is lcd properly inserted ?

please, send some picture to lotharek@lotharek.pl
..... Atari Roxxx !!!

JYL
Posts: 7
Joined: Tue Jan 08, 2013 9:41 am

Re: EMaxREV C - not working

Post by JYL » Fri Jan 11, 2013 7:06 am

Did You try to upload firmware ?

yes i did.

is it something a user should not try?

the firmware update file was available, and also checked the notes in the file, but did not find any warning or anything like that.

as far as i know, updating firmware, os, apps, etc... is the most basic and essential procedure in trouble shooting modern day electronic equipments...

let people know if it is risky?

(not trying to point my finger here...) :)
- do you see anything on lcd display ? please rotate with potentiometer to righ to see letters / squares ?
tried that, and i see squares only. please check the video that will be sent.
- is lcd properly inserted ?
pulled it out and reinserted again, tried and still not working.
please, send some picture to lotharek@lotharek.pl
will send you videos shortly.


Is there anything else i can try here?

i am in usa, so sending it back and getting it back can take a month.

and that won't be very exciting...

Jeff
Site Admin
Posts: 6292
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: EMaxREV C - not working

Post by Jeff » Fri Jan 11, 2013 8:29 am

JYL wrote:
Did You try to upload firmware ?

yes i did.

is it something a user should not try?

the firmware update file was available, and also checked the notes in the file, but did not find any warning or anything like that.

as far as i know, updating firmware, os, apps, etc... is the most basic and essential procedure in trouble shooting modern day electronic equipments...

let people know if it is risky?
Not risky if done correctly ;) Just let the update finish, the device should restart automatically at the end.

JYL wrote:
Is there anything else i can try here?
Retry the update process again. Let it finish and restart automatically.
Tell me if one led is blinking during the process.

If the device doesn't restart at the end of the update, tell me how blink the led (error code).

JYL
Posts: 7
Joined: Tue Jan 08, 2013 9:41 am

Re: EMaxREV C - not working

Post by JYL » Tue Jan 15, 2013 7:31 pm

tried to upload the firmware again, but the same thing, no matter how long i wait. 3 unblinking eye-blindingly-bright led lights. dasd,amslhjkads!!

so no choice but to send it back?

Jeff
Site Admin
Posts: 6292
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: EMaxREV C - not working

Post by Jeff » Tue Jan 15, 2013 8:44 pm

JYL wrote:...3 unblinking eye-blindingly-bright led lights. dasd,amslhjkads!!
Sorry but i don't understand. a Led is blinking ?

JYL
Posts: 7
Joined: Tue Jan 08, 2013 9:41 am

Re: EMaxREV C - not working

Post by JYL » Tue Jan 15, 2013 10:09 pm

no blinking, whatsoever...

Jeff
Site Admin
Posts: 6292
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: EMaxREV C - not working

Post by Jeff » Tue Jan 15, 2013 11:08 pm

JYL wrote:no blinking, whatsoever...
Even if you press the left & right push button before and after the power up?

JYL
Posts: 7
Joined: Tue Jan 08, 2013 9:41 am

Re: EMaxREV C - not working

Post by JYL » Wed Jan 16, 2013 12:34 am

of course. those buttons were pressed & held as powering on, with or without the floppy cable attached.

i am one of those few people who actually read manuals and notes. :wink:

starfield
Posts: 15
Joined: Tue Jul 28, 2015 7:04 am

Re: EMaxREV C - not working

Post by starfield » Wed Jul 29, 2015 5:38 am

Jeff wrote:
80sboy wrote:Surprise that works!

Thanks so much! Not sure what the difference was, but it works now!

best,

tom
This is the right software for your emax (RevC) coming from another HxC user :wink: !
i think this is the exact problem i have and i have a RevC!

Jeff
Site Admin
Posts: 6292
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: EMaxREV C - not working

Post by Jeff » Wed Jul 29, 2015 8:22 pm

starfield wrote:
Jeff wrote:
80sboy wrote:Surprise that works!

Thanks so much! Not sure what the difference was, but it works now!

best,

tom
This is the right software for your emax (RevC) coming from another HxC user :wink: !
i think this is the exact problem i have and i have a RevC!
No, your problem is that you an Emax 1000, without the right OS disk.

starfield
Posts: 15
Joined: Tue Jul 28, 2015 7:04 am

Re: EMaxREV C - not working

Post by starfield » Wed Jul 29, 2015 9:35 pm

do you have an Emaxos.emx file that would be compatible Jeff?

I can't find anything online :(

schtom
Posts: 1
Joined: Wed Oct 14, 2015 9:32 am

Re: EMaxREV C - not working

Post by schtom » Wed Oct 14, 2015 9:37 am

I'm having the same problem as 80sboy. I'm getting to 73 percent and then I get the wrong software message. Can you send me the test images. I have a emax model 1000.

thanks,
Tom

Post Reply