Emax loads disk but not all samples

HxC Floppy Emulator E-mu Emax support
Post Reply
baron
Posts: 5
Joined: Tue May 26, 2015 7:47 am

Emax loads disk but not all samples

Post by baron » Tue May 26, 2015 8:10 am

Hello,

I purchased the Rev F back in 2014 for my Emax and have only now gotten around to installing it and I'm experiencing a few issues.

I believe the jumpers/cabling is correct as the Emax recognizes the HXC and will load disks, but it skips samples. I've tried the sample .hfe's 'mixed chorus' etc. and I still have this problem.

The unit I have has the SE stickers attached to the front, so it appears it to be the SE however when I received it, it displayed os boot disk required. Maybe the SE os wasn't installed properly? I don't have access to a desktop computer with a floppy drive to write an seup disk, so hopefully this isn't the problem!

I've tried SE os 1.1 and 4.0, as well as the regular emaxos.emx

I think I have followed the correct formatting procedure...

Any thoughts?

Thanks!

Jeff
Site Admin
Posts: 5565
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Emax loads disk but not all samples

Post by Jeff » Tue May 26, 2015 11:59 am

Hi,

First have you the latest firmware version ? :

http://hxc2001.com/download/floppy_driv ... rmware.zip

http://www.youtube.com/watch?v=7XUwg-7sDY4

Which SDCard Brand & model are you using ?

Did you a have a particular error message at the Emax ?

baron
Posts: 5
Joined: Tue May 26, 2015 7:47 am

Re: Emax loads disk but not all samples

Post by baron » Tue May 26, 2015 5:01 pm

Thanks for the prompt reply!

I tried updating firmware, no changes.

The SD card is a Kingston SD HC 32gb.

No error message is displayed. When loading a bank the Emulator will make it's tapping sound as it counts up and then beep and skip a bunch of numbers before continuing to count and stops at 73/80. At this point I can then choose from samples 1-17 and 98-99 for example.

Jeff
Site Admin
Posts: 5565
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Emax loads disk but not all samples

Post by Jeff » Thu May 28, 2015 7:27 am

I am not sure what is going on, but regarding your description it seems that there is something wrong with the SD.
I recommend you to try another sdcard model (Sandisk Class 10 recommended).

baron
Posts: 5
Joined: Tue May 26, 2015 7:47 am

Re: Emax loads disk but not all samples

Post by baron » Thu May 28, 2015 8:36 am

Ok will do. Thanks for the recommendation.

baron
Posts: 5
Joined: Tue May 26, 2015 7:47 am

Re: Emax loads disk but not all samples

Post by baron » Tue Jun 02, 2015 8:49 am

Unable to obtain a Sandisk card where am I at the moment. I've tried a nexxtech 16gb Class 10 with the same results.

Maybe it is a jumper issue?

It should be one of these two settings? Both produce the same results:

Image

Image

I'm not sure if technically the cable is 'twisted'. It does have a fold in it... ID03A on as in the first photo is correct for twisted cable?

I'm using OSX, but the SD card is formatted FAT32.

Thanks!

Jeff
Site Admin
Posts: 5565
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:12 am
Location: Paris
Contact:

Re: Emax loads disk but not all samples

Post by Jeff » Tue Jun 02, 2015 9:42 pm

Your ribbon is not twisted, so the right setting is ID0-A (1).

baron
Posts: 5
Joined: Tue May 26, 2015 7:47 am

Re: Emax loads disk but not all samples

Post by baron » Wed Jun 03, 2015 12:33 am

OK cheers.

Will hopefully have a Sandisk C10 to test this friday.

Thanks Jeff!

starfield
Posts: 15
Joined: Tue Jul 28, 2015 7:04 am

Re: Emax loads disk but not all samples

Post by starfield » Wed Jul 29, 2015 4:06 am

any luck Baron?

i have the same problem

Post Reply